Bringa park, kalandpark és a Margitsziget program

Annyi mindent ígérnek. Egészségházat a rétre, milliárdokkal dobálóznak. Sokan kimondják, de fogalmuk sincs, mekkora pénz az. Van, aki tavat ígér a rétre. Ez utóbbi esőzéskor, meg ha a pöce elönti, nem lehetetlen, de nem az, amire vágyunk. És a rétet, amit sós víz néven ismernek a kerepesiek, bizony zöld területnek szeretnénk megtartani. Szilasliget egy Szilas Liget, ahogy a neve mondja és nem Szilas lakópark. Abból jelenleg elég van, de infrastruktúra hiánya érezhető.

A HÉV vonalában van egy dombos terület, ami alkalmas lenne egy bringa pálya és kalandpark kialakítására. Ide befektető kell, és nem önkormányzati pénz. Ja, kérem, és szemléletváltás. Abból adunk kedvezményt, ami eddig nem volt. Tehát nem fáj, ha egy új vállalkozónak elengednénk az iparűzési adója egy vagy fél százalékát. Hiszen eddig semmit nem kaptunk belőle. Tehát, ha ide csalunk valakit, adjunk neki is valamit, amiért ide érdemes jönni. De közben a jelenlegi vállalkozóinkat is becsüljük meg. De ez már más lapra tartozik. Részletesen sok-sok oldal lenne.


De higgyék el, annyi ötlet, ami csapatunkban rejlik, évek alatt nem volt itt. Pályázatírókkal és kerepesi, tehát élő emberekkel bástyázná körbe magát a testület, olyanokkal, akik a helyi sajátosságokat is ismerik. És lokálpatrióták. Vannak helyben is szakemberek, nem kell a környező településekről hozni.

       

A szilasi nagy rét, eredeti nevén, a „sósvíz” bizony megérdemelne egy kis figyelmet: kutyafuttató, szabadidő eltöltésére alkalmas terület. Persze mindennek az alapja a közrend.

De ha a XVI. kerületben a Herminán, sikerült egy színvonalas bringapályát építeni, akkor nálunk a HÉV mellett, ahol látja is mindenki, miért ne sikerülne.
                   A legjobb reklám maga a pálya, ott ne lenne ez sikeres?

 

Gyerekeink egészsége és a mi kikapcsolódásunk meg kell, hogy érjen egy ilyen virágos rét programot, ahol zenepavilon, térzene, szabadtéri színpad és napozók vannak, és persze sok zöld terület.És ennek nagy része magántulajdon. Azt is és a sajátunkat is hasznosíthatjuk. A tulajdonossal közösen a lakossággal együtt.

 

Add Your Comment