Választások

Többen indulnak pártszínekben, és vannak függetlenek is, no és persze önjelöltek is. Ön öt évvel ezelőtt mindössze pár szavazattal maradt le Franka mögött. De abban elég nagy az egyetértés a nem reprezentatív közvéleményben, hogy le kellene váltani a jelenlegi vezetést. Márpedig van egy jelölt, akit Franka – finoman szólva – tálcán hordoz, mint egy rejtőjenői előretolt helyőrséget.

Nem foglalkoztatnak mások, persze mindenről van véleményem és álságos lenne azt mondani itt a finisben, hogy nem érdekel mások esélye. De öt éve a második lettem, minden támogatás nélkül is. Szemben a pártokkal, és a nyertessel. Volt körzet, ahol két szavazaton múlott csak, de akkor az összefogás hiánya miatt Franka nyert. Most sem lesz összefogás, de továbbra is állítom, nem az én hibámból nem jött létre. A váltás igénye nagyobb, mint valaha. Nem igazán érdekel, kik indulnak és miért. Én tudom, hogy Kerepes érdekéért Indulok. Hogy ki mit tett eddig, azt kell nézni szerintem. Volt aljegyzőnek, volt ideje hogy fizetésért tegye a dolgát, nem tette szerintem.  Franka kijelentette, hogy nem indul. Jó. Kifáradt. De visszaveszik mások aljegyzőnek? Megállapodtak, a visszalépésért tanácsadó marad? Gyuricza elismeri a 13 év tapasztalatát, de tagad is egyben, aztán a minap az önkormányzat nyugdíjas napi rendezvényén bemutatta őt Franka, mint támogatandó jelöltet, és ígért, nem is akármit: temetési segélyt, ha megszavazzák. Ez nem szép szerintem, még ha sír megváltásra is gondolt. Nem szép ígérgetni, ha nem tudjuk miből. A mi koncepciónk, a gyors apró lépések stratégiája. Nem nagyokat, hanem apró kis lépéseket kell tenni.

Mit csinálna ezeken kívül másképp?

A kampányprogram, pontosabban a megoldatlan ügyek, nemhogy egy cikkben, de egy telefonkönyvben se férnének el. Például: pályáznék mindenre, amire csak elnyerhető pénz van. De nemcsak hazai, hanem direkt Brüsszeli uniós forrás is. Fontos és nem értette meg eddig senki, miért van német és osztrák testvérváros. Nemcsak nagyuraktól levettet holmi, a hókotró, az ajándék munkagép, és járművek reménye miatt. Ott vannak például a közös projektek. Képzeljék el, hogy van egy német település, amely pályázik arra, hogy ide hozza a telephelyét, és testvértelepülésként mi is beszállunk telkeinkkel, amihez az infrastruktúrát adja x %-ban az EU? Ez óriási nyereség lenne városunknak. Vagy kultúrprogramok, különböző rendezvények, vagy gyerekeink csere üdültetése is hasznot hozhat Kerepesnek. Meséltem már a Knoll családról kik multik és világbirodalmuk van? 300 éve rokonaik kerepesre jöttek. Ez ugyan nem elég ok a befektetésükre, de jó alap, ha van testvérvárosi kapcsolatunk velük. Csónakázó tavat nem ígérek, de a Gyár utcai patak ligetes kiépítését igen. A Gyár utca körülményein megváltoztatni igen. Ha eddig minden évben egy házat megvett volna Kerepes, már az összes ház a városé lenne. Segíteni, aki akarja a segítséget, de szigorúan ellenőrizni mindent, ami a közbiztonsága ellen van.  A már említett polgárőrséggel és rendőri jelenléttel megerősített önkormányzati rendészettel és közterület-felügyelettel, fegyveres mezőőrséggel együtt. Mindennek alapja a kamera és a jelenlét a közterületen. Ha kell három műszakban, amíg szükséges. Ehhez saját tapasztalatomból elektromos halk jármű beszerzése ugyancsak német vonalról látszik jó ötletnek, hisz olcsó üzemeltetésű, és éjjel sem zavarja a nyáron nyitott ablaknál pihenő lakosságot. A LED világítás kiépítése azokon a területeken, ahol drága a vezetékes hálózat kiépítése. Példa a Szőlősor, a Hegy utcai járda, vagy Szilasliget – Mogyoród határában élők is tudják miről beszélek. De Hollandia Telep és a Fenyves utca környéke is kaphatna ilyent.  Lehet, hogy egyből nem 25 méterenként, hanem 100 méterre, de folyamatosan bővülne az optimálisra. A Hollandia Telep elhanyagolt terület. Az úgynevezett „cigánysor” Kistarcsáé, de mi élvezzük hasznát és kárát is ennek. Fecske, Vilma, Dália, Művész, Holland, Patak utcák vízlevezetése nem megoldott, és nincs se aszfalt, se járda. Ezt is orvosolni kell sürgősen. A Széphegyi út is kaphatna egy új burkolatot és szegélyt, ami a vizet levezeti a dombról.
Csak pár gondolat, de a meglévő iparterület fejlesztése, és a tervezett terület bekötése Nagytarcsa felé, hisz az összekötőre az M31-re kijárattal, várhatunk, nem lesz abból semmi. Ne higgyen az ígérgetőknek senki. Az iparterületek mellett a meglévő vállalkozásokat is támogatni kell. Nemcsak új vállalkozó ad munkát és fizet adót, a meglévő is. E mellett a turizmust is ide kellene vonzani. A Szilasi rét bringa pályára és kalandparknak alkalmas HÉV melletti területét kell megvalósítani, azaz megvalósíttatni a beruházókkal. Az önkormányzat is élvezi hasznát, és a település is, nem kell nekünk befektetni mindenbe. Adjuk a telket hozzá, és elég, ha azzal támogatjuk. Megy az magától, ha jó üzletnek bizonyul. A Templomhegyre helyre állítani egy részét a várfalnak, ami kilátónak alkalmas. A Római torony és a Templom is vonzhat turistákat, mint a meglévő Csörsz árok maradványok, amit épp betemetni szándékoznak vezetőink. Pest szájában hiba lenne, ha nem élünk a lehetőségeinkkel. Onnan mindenki menekül kifelé. Mi pedig itt vagyunk. Kerékpár utakra pályázatok vannak és lesznek. Egyeztessünk a szomszédainkkal. A tájház nem tűr halasztást, erre és Endrődi Attila „fűszertartóihoz” múzeum célra meg kell venni egy parasztházat. A Tiszttartó ház felújítása korántsem olyan bonyolult, mint beállítják, szó sincs több százmilliós költségről. De lesz pályázat is rá, és vannak olyan svájci, német önkéntesek, akik kihívást látnak egyes projektekbe. Már érdeklődtem is erről a lehetőségről. A műemlékmentő program épp zajlik, ahol 39 épület – 20 kastély és 19 vár – megújulását lehet elérni 37,5 milliárd forint európai uniós és hazai támogatásból. Aki a Gyár utcai gondokat megoldja és Kerepes „Rózsadombjává” teszi, az virágoztatja fel a települést. Mi tudunk erre, és másra is a megoldást.

elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi.

Sed ut perspiciatis, unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam eaque ipsa, quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt, explicabo. nemo enim ipsam voluptatem, quia voluptas sit, aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos, qui ratione voluptatem sequi nesciunt, neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum, quia dolor sit.

Add Your Comment