Zsezseg, gyűjt, rendez, rádiózik, bálokat és klubot szervez. Vajon honnan van ideje és főleg ereje minderre?

Azt hiszem az életritmusomból ered, hogy egy megoldó típus vagyok, aki szereti a kihívásokat. uazonháromH23HuHHuszonhárom éves korom óta vállalkozó is vagyok, akkor még Németországban, ahova 20 évesen kerültem. Mindenből tanultam, sikerből vagy néha a sikertelenségből is. De magamnak kellett megteremtenem mindent a nulláról. 1974-ben lettem D.J., bár nemigen tudta senki akkor, hogy ez az, Dévényivel, Cintulával együtt kezdtük. Innen a rádiós vonzalom. Dolgoztam villanyszerelőként, és voltam évekig a Derick sorozat fővilágosítója. Kitanultam közben az autóvillamosságot és az autószerelést, közben üzemeltettem cégeknél és iskolákban kávéautomatákat és javítottam másokét is. De közben kereskedtem, és egy export-import cégem is volt, később autókereskedésem is lett. Ekkor voltam olyan 26-27 éves. Állandó tanulás mellett ismét Magyarország felé kacsinthattam a rendszerváltásra, haza is tudtam költözni, részben a befektetéseim miatt, amelyek kamatoztak. Két hazai vállalkozásba kezdtem, a máig meglévő németek mellé. A pénz soha nem játszott döntő szerepet, csak eszköz volt, biztos hátteret adott. Mint diplomás szakértő gépjármű mechanikában, a balesetelemző tevékenységem a német (IHK) Ipar Kamara és Igazságügyi szakértők egyesületében gépjárműkár szakértőként tevékenykedem ma is. Szerettem mindig a gyors és nagy autókat. Most a németországi irodámon keresztül itthonról is végezhetem a munkámat. Autóbontónk és Nonstop műhelyünk és kereskedésünk a kilencvenes évektől Kerepesen a Turbó-Ugró néven üzemelt, amit édesapám halála óta viszont szüneteltetek.
Mivel sok szabadidőm volt, 10-15 éve érdekelni kezdett a helyi közélet is. Kerepestarcsa megszűnt, a család kistarcsai és újpesti házát eladtuk, végleg kerepesi lettem. 2005-től elkezdtem szervezni Kerepes első és egyetlen közösségi rádióját, ami a 1997-től szólt a 2014-es választásokig, mikor is a frekvenciát nem hosszabbították meg. Az okok ismertek a hallgatóink előtt. De dolgozom rajta, hogy ismét legyen rádiója a településnek. Közben kutattam Kerepes múltját, történelmét is, mivel mindemellett amatőr „történészkedem” is, felfigyeltem a nyilvánvalóra, egykori sváb lakosságára a nevek alapján. Így alapítottuk meg a német nemzetiségi önkormányzatot 2010-ben.
Ebben segítségemre volt a német kultúrcsoport a tagság munkájára azóta is számítok, számítunk a település a programjainál. Innen már csak egy kis ugrás volt, hogy az ország legjobbjai közé kerüljünk. Vitathatatlanul én indítottam el a német óvodai és iskolai oktatást Kerepesen.

Add Your Comment