Végül is, mitől váltunk homosapiens-é? A gondolkodó ember kommunikál, és azt már egy kiemelt formába önti. Talán, nem is az önkifejezés, hanem ai információ éhség hozta, hogy szüksége van az embereknek új értékek közlésére és befogadására. Ezeket kiválogatjuk és fontossági sorrendben jó esetben meg is jegyezzük.
Nem kevésbé hanem sokkal fontosabb az információ a mi mai felgyorsult világunkban. Nem elég, a templom után mint egykor a férfiembernek bemenni a falu vendéglőjébe és megbeszélni a világ dolgait, hanem már nem re és korra tekintet nélkül minden forrásból kell az “infó”. 

Elektronikus írott és audiovizuális média adatok tömkelege árad szerte a világban. Ami ma fontos bármi eljuthat hozzánk. A kül- és belpolitika felgyorsult és a flashmobok világában, a tömegek mozdulnak az információ mozgat minket. A helyi rádió kibeszélőjében hétről hétre jelentkezünk és kíméletlenül kiteregetjük a szennyest. Minden információ a lakosságra tartozik. Aki nem kíváncsi rá, nem nézi. De akit érdekel mi lesz vele és a családjával a saját településén, az minden megtud.

Add Your Comment