Kultúra és hagyományok

Kultúra, kulturális élet:

  • tájház létrehozása;
  • Múzeum létrehozása egy parasztház átalakítása
  • helytörténeti állandó kiállítások, népi mesterségek bemutatójának, a kialakítandó tájház kertjében;
  • a Faluház parkolás megoldása terület parkosítása
  • Várárok – vízmosásainak árokpart – Csőrszárok bemutatása rendbehozatala terméskő megerősítése
  • szabadtéri színpadalap építése, kemence építése, Szilas-forrás rehabilitációja, vízfolyás kövezése
  • rendezvényi parkolóterület kialakítása a Templom utca végénél (Szentháromság szobor felé eső rész)

 

Hinnünk kell, bíznunk a sikeres jövőképben és ismerjük meg végre az összefogás erejét

Múzeum program: A régészeti és kulturális értékeink számbavétele és kiaknázása. Nemzetiségek Háza létrehozása, így a helyi nemzetiségek, kisebbségek közös épületet kapnának, ahol mindenki berendezhetne a saját kultúrájával egy-egy helyiséget.

Turizmusprogramunk:  A 300 éves a legöregebb épületünk – Nepomuki szobor – Csörsz árok- Kálvária-hegy-stb. bemutatása. A Gödöllőre tartó turisták, buszcsoportok legalább egy részének ide vonzása. Külföldi kapcsolataink, testvértelepülések révén is turizmusfejlesztés, hagyományőrzés. Az ünnepek régi szintre emelése: Húsvét, Pünkösd, Szilasligeti fesztivál Sörfesztivál. A hatalmas összegekért tartott rendezvényekből addig elég, amíg minden más fontosabb nincs megcsinálva. Utána akár a Hősök terét is megvalósíthatjuk makettben, de addig inkább csak képeslapon. A Körtefafesztivál kis pénzből is megoldható.
Turista útvonal, kerékpárút (Budapest-Gödöllő között) fejlesztése közös térségi pályázatokkal, turista információs füzet kiadása.

Nemzetközi és hazai rendezvények részére terület és lehetőségek biztosítása – ha kell ellenszolgáltatás nélkül vagy csekély bevétel árán is, de távlatilag biztos haszonnal jár. Az egyház hasonló terveinek közös lehetőséggel megvalósítását szorgalmazzuk.

Testvérvárosok: Már a korábbi polgármesterek is akartak német testvértelepülést, de új perspektívát nyit most hogy 10. éve Német Önkormányzat is van. Van Cseh, Szlovák testvérváros, az Erdélyi kötődésűek révén az erdélyi régióval való kapcsolataink kihasználása látszik kézenfekvőnek. Ausztria St Andrä (Moson-Szentandrás) és Herbertingen Németországban bekapcsolódhatnak. Weber Ede, Svájcban Baselben született. Bern mellett nevelkedett, ezt a kisebb településrészt testvérvárosnak szeretnénk kijelölni. Ezen polgármesterekkel előrehaladott tárgyalást folytattunk. Akadály elhárulhat megválasztásunk esetén.

Értéktár: Nagyon fontos, hogy archiváljuk utódaink részére emlékeinket. Legyen ez videó vagy fotó, vagy régi dokumentumok, vagy tárgyi örökségeink a múltból. Ez a múzeum programunk része is, de a könyvtár szerepe sem elhanyagolandó benne.

Civilek egyesületek támogatása: Az egyesületek, alapítványok, civil szervezetek tevékenységének, munkájának segítése, összehangolása. Szervezetek bevonása az előkészítő munkákba. Közös célokért együttes pályázatokban való részvétel. Önszerveződő zenekaroknak gyakorlóhely biztosítása. Önkéntes tűzoltóság megalapítása. és ezek csak egy részei a terveinknek amihez leginkább akarat és nem pénz szükséges, de forrásokat, bevételeket hozhatnak.

A Civil független jelölt vagyok, így indulok a polgármesterségért
A civilek többen vannak mint bármely csoportosulás vagy párt kerepesen.
a legnagyobb jelölő csoport, kerepes szolgálata a célom!

Springer

Add Your Comment