Springer Friedrich polgármesterjelölt és képviselőinek programtervéből:

Bűnmegelőzés, közlekedésbiztonság és közbiztonság javítása a lakosság körében

Az önkormányzat saját eszközeivel igyekszik a jövőben majd biztosítani a kerepesiek nyugalmát.
Az a cél, hogy településünk valamennyi lakója még inkább biztonságban érezze magát, szeretteit és értékeit. Ezt szolgálja a közbiztonsági programunk.

 1. Ennek legfontosabb és új eleme, szakemberek igénybevételével, (Pl. Panyi Csaba kerepesi helyzetet ismerő és a szegregátum által is elfogadott korábbi közterületfelügyelő) vagy épp a kerepesen Hollandia telepen élő Mészáros István ny. alezredes úr személyes közreműködésükkel létrehozandó Kerepesi Önkormányzati rendészet. Ennek sokkal magasabb jogköre van és alá tartozik, a Kerepesi Közterület Felügyelet és az évek óta hiányolandó, fegyveres mezőőrség is. Ennek folyamatos fejlesztése szükséges, a célul kitűzött, „totális közbiztonság” eléréséig.
 2. Kialakítjuk az önkormányzati rendész-megbízotti rendszert is, akikhez szintén bizalommal fordulhatnak a lakosok.
  A képhez tartozó alt jellemző üres; 20161221_kozterulet-figy2-1000x666-300x200-1.jpg a fájlnév
 3. A rendőrség a területi rendőrkapitányság támogatása nélkül nem képzelhető el, a közbiztonság és a közlekedés biztonság növelése. A rendőrség megerősítése is szükséges. A Körzeti megbízott a kistarcsai és gödöllői rendőrséggel is szorosabb munkakapcsolatunk elengedhetetlen, de az egymással szembeni elvárásokat nyíltan meg kell fogalmazni.
 4. A költségvetésből meg kell határozni a közbiztonságra fordítandó összeget. Növelni a rendőri jelenlétet, illetve az önkormányzat támogatásával a körzeti megbízotti rendszert.
  Átgondolni és létrehozni egy közös, polgárőr-kmb-közterületfelügyeleti irodát.A képhez tartozó alt jellemző üres; ScreenHunter_260-Jan.-17-20.17.jpg a fájlnév
 5. A rendőrség – önkormányzati rendfenntartó szervek munkájában – és a közbiztonság javításában – megújult térfigyelő kamera-rendszer kell és lefedni a teljes települést.
  (Játszóterek, csomópontok, iskola, óvoda, veszélyeztetett körzetek, stb. közelében elsőként)
 6. Szoros összefogás a jelenlegi polgárőrséggel, melynek támogatása nem lehet pénz kérdése.
  A feléjük kiírt pályázatok közös benyújtásával, Önkormányzati támogatásukkal, a feltételek megadásával, bővítésével is. Későbbiekben Elektromos autó pályázat igénybevételével halk, olcsó fenntartású járművek beszerzése a szerveink részére. Ez nappal Közterületes, éjjel a polgárőrséggel közös rendészeti feladatokra alkalmas. Önkormányzati segítséggel, a polgárőrséget mind létszámban, mind eszközállományában is erősíteni kell.
 7. Ahol a drog, ott a bűnözés. A Szervezett kábítószerügyi egyeztető fórumok (KEF-ek) alakuljanak, mely maga köré gyűjti a terület munkájában érintett szervezeteket, intézményeket, szakmai segítséget kínál szakemberek bevonásával. Ez pályázati lehetőséget is biztosít. A Drog, a lopások, az autólopások, a betörések, elleni küzdelemben, de a közlekedés biztonsága érdekében is, hisz ez mind ide tartozik, és minden pályázati lehetőséget is meg kell ragadni.
 8. Az önkéntes tűzoltóság létrehozását támogatjuk, ami különböző katasztrófa és éles helyzetekben is fontos szerepet tölthet be. Részükre Német partner -testvértelepülés közreműködésével eszközöket és járműveket szerzünk be, ottani felajánlásokból.
 9. Mindezek felett és a közrend biztonsága felett, a már említett Önkormányzati Rendészet hangol össze és a polgármester és a testület személyesen ellenőrzik a hatékonyságukat. Természetes az is, rendszeres jelentést tesznek a testület felé, de főleg a lakosság részére. Ebben is a helyi média, szerintem elengedhetetlen szerepet kaphat.
 • A szélesebb lakókörnyezet tájékoztatása, Internetes honlapok információs oldalakon a jelenlétünk. De a bűn megelőzésben is fontos a helyi média a Szilas TV, a frekvenciához jutó Kerepesrádió és helyi olcsó, de igényesen tájékoztató újság, és az internet. Beszámolókkal, kerepesi hírekkel, figyelmeztetésekkel, bejelentésekkel és élő adásokkal a lakosság tájékoztatásával.

Ha megkérdik, miből? A válasz nem is bonyolult. A sokmilliós pazarlások,  szükségtelen szemétszedés és konténerek, az alkalmatlan személyek megfizetése, fölösleges intézkedések helyett, a jövőben a pénzt szigorúan a közrend biztonságra kell költeni. Szigorúbb büntetések az elkövetelőkkel szemben, és ezen elkülönített összegek, kizárólag a közbiztonságra lehetnek fordítandók. Semmi nem lehet fontosabb, mint a közbiztonság. Ha nincs rend, nem jön befektető Kerepesre, de mint látszik, még egy ABC sem, ha tartanak a bolti lopások veszteségétől és a bűnözéstől.  Mindannyiunk, gyermekeink, családjaink közös érdeke ez. Az Önök bizalmából a mi Önkormányzatunk elkötelezett a közbiztonság javítása mellett.
Bővebben a Facebookon a https://www.facebook.com/springer.friedrich/ és itt hamarosan még több információ a www.kerepesiek.eu oldalon is.

 

Kérjük szavazzanak a MARÉG jelöltjeire, minden körzetben!

Add Your Comment