Mottónk: Hiszem! Merem! Teszem!  És Kerepesnek kell a jó döntés!

A képhez tartozó alt jellemző üres; SC1045-Mar.-20-18.48.jpg a fájlnév
Helyi Programom – céljaink

Eljött a számvetés ideje. Biztosan vannak, akik elégedettek az elvégzett munkával, de sajnos egyre többen vannak azok, akik nem. A demokráciában ez így természetes, ezekről hosszan lehet beszélni. És mégis inkább a legfontosabb teendőket említeném, amiket jómagam és a kerepesi MARÉG jelöltekből álló kör szeretne megvalósítani a következő években.

Tisztelt kerepesi Lakosok, Kedves Választópolgárok!

Jelentős változások történhettek volna általunk Kerepesen, amennyiben az Önök bizalmából és akaratából a szavazatok többsége nekünk jut. Fontos lett volna, némi átszervezés  és szemléletváltás. De minden téren a kerepesi önkormányzat körül és az Önkormányzatiságban is. Magam – bár sok dologban nagyon konzervatív vagyok – azt vallom, ha az állóvízbe nem jut elég oxigén, az megposhad. Ezért, mint állóvízbe dobott kő, kell hullámokat gerjesztenünk. Ez kell most Kerepesen is. Megmozgatni és nem bomlasztani. Támogatni és nem elnyomni. Összefogni és nem megosztani. De hogyan? Sokan beszéltek már Önöknek élhető településről, sok-sok szlogen, tartalom nélkül. A mi programunk nem csak a következő évekről szól, de az azon túl is megvalósítható terveket, elképzeléseket, ötleteket tartalmaz, persze ezek sem tűrnek sok halasztást. Tiszta lappal, vagyis függetlenként, pártpolitikától mentesen indulunk a képviselői és polgármester választáson. Nem a pártok, hanem a jó megoldások híve vagyok! Tiszta lappal, mert tisztában vagyunk az önkormányzat működésével, de a döntések meghozatalába eddig nem volt sok beleszólásunk. Tiszta lappal, de készen állva az  együttműködésekre az új testületben, és az ésszerű kompromisszumokra Kerepesért. A programunk összeállításánál több szempont vezérelt.  Be kell azonban látni, hogy akár az elkövetkező évek is kevésnek bizonyulhatnak minden feladat megoldására és felelőtlenség lenne nagyszabású, hazug ígéreteket tenni, mint eddig tették. Nem ígérek csónakázótavat, kőüzemet, és csodákat, de élhető, fejlődő települést, és hogy mindent megteszünk ennek megvalósításáért, azt igen. Lehet, hogy öt év kevés a csodákhoz, de elég, hogy egy a program megvalósításához szükséges alapot letegyük, és a munkát máris megkezdjük. Kérem, olvassák el program- összefoglalónkat, s akkor fény derül kicsit a hogyan-ra is. Programunkkal jó utat választunk, de ehhez szükségünk lesz a lakosságra is.

A legnagyobb hangsúlyt a magam részéről a folytonosságra, a sikeres munka folytatásának szándékára szeretném helyezni, mert ebben látom egy biztosan, fokozatosan fejlődő és megmaradó település garanciáját.
Büszkén kell vállalni az elért eredményeket, ugyanakkor a változás képességét is meg kell mutatni. Azt, hogy mit akarunk a jövőben másként tenni.

Springer Friedrich

Add Your Comment