Talán furcsa, ha a közbiztonsághoz soroljuk a munkahely kérdését is. Pedig fontos bűnmegelőző eszköz, azoknál a roma, vagy épp nem roma Kerepesieknél, akik akár évek óta nem dolgoznak és kiestek a munkából. Sőt a KHT sem ad nekik munkát, és előbb utóbb akár bűn útjára léphetnek vagy már léptek is.

 

Valljuk, hogy a dolgozó embernek van vesztenivalója, minden napos elfoglaltsága, este örül, ha a családjával lehet. Akitől minden reményt, lehetőséget elvettek az a bűn útjára tévedhet. Tudom nincs annyi munkahely, amivel mindent megoldhatunk. De ha a lakosság, út, járda közmű és egyéb téren igénybe veszi a KHT dolgozóit, kiket az Önkormányzat fizet és ebből mi is részt vállalunk akkor a közbiztonságunkért is teszünk legalább egy kis részt.
A munkahelyek megteremtése nem csak Önkormányzati feladat, a gazdaságélénkítő állami programok gondoskodnak erről, csak meg kell találni a lehetőséget. De helyben is sokat kell tennünk a lakosságunk jobb megélhetéséért, életvitelünk javításáért.
A képhez tartozó alt jellemző üres; OIP-1-1.jpg a fájlnév

Szociálpolitika:
A mélyszegénység felszámolandó. Segély viszont csak rászorulóknak, lehetőleg munkáért cserébe. A tartósan munkanélküli szülők rossz mintát adnak tovább a gyerekeiknek, nincs napi rutin (illetve ami van, az társadalmilag nem elfogadható) felnevelődik a következő bűnözőjelölt generáció. Szoros együttműködés kell a Munkaügyi Kirendeltséggel, a helyi családsegítő szolgálatokkal, cél az 1 fő/család folyamatos alkalmazása. Szociális veteményeskert, a megtermelt anyagok feldolgozása, télire eltevése illetve piaci értékesítése (pl. a helyi intézmények átveszik, felhasználják a közétkeztetésben) jelentheti az egyik lehetőséget. Meg kell tanítanunk a pénz kezelését, beosztását, takarékoskodást, már iskolás kortól. Munkalehetőség lehetőleg minden egészséges szociálisan rászorulónak is. Fiatalok és rászorultak részére bérlakás programot kell indítani. A vállalkozókkal a kapcsolataink kihasználása, helybeni munkaközvetítéssel, melyet a hivatal koordinálhat a családsegítő bevonásával. A KFT akár bérmunkára kihelyezheti dolgozóit, a helyi vállalkozókat kisegítve, akik a jó munkaerőt megismerve előbb utóbb állandó munkahelyet teremthetnek nekik. Rengeteg kapacitás rejlik a munkanélküliekben, amit nem használunk ki. A segélyezés ez egy dolog, de csak fájdalomcsillapító és tünetkezelés.


Krízis helyzetek kezelése, jogi tanácsadás azoknak, kik hozzánk fordulnak, ha baj van. A közelmúltban történt szomorú családi dráma is mutatja, hogy a megkeresett hivatal segíthetett volna valamiben, talán elkerülhető is lett volna egy birtokvédelmi vagy más beavatkozással még ez a tragédia is. Az empátia fontossága a hivatal részéről elengedhetetlen. Itt nem adóalanyok és akta ügyfelek, hanem KEREPESI polgárok élnek. Ezért a hivatal dolgozói is úgy kell hozzájuk álljanak, mint lakótársakhoz, még ha nem is ismerhet mindenki 10.000 lakost személyesen

A képhez tartozó alt jellemző üres; Stockphoto-gazdasag-fellendules-fel-nyil-vallalat-ceg-penzugy.jpg a fájlnév

Turizmusprogramunk:  A 300 éves a legöregebb épületünk – Nepomuki szobor – Csörsz árok- Kálvária-hegy-stb. bemutatása. A Gödöllőre tartó turisták, buszcsoportok legalább egy részének ide vonzása. Külföldi kapcsolataink, testvértelepülések révén is turizmusfejlesztés, hagyományőrzés. Az ünnepek régi szintre emelése: Húsvét, Pünkösd, Szilasligeti fesztivál Sörfesztivál. A hatalmas összegekért tartott rendezvényekből addig elég, amíg minden más fontosabb nincs megcsinálva. Utána akár a Hősök terét is megvalósíthatjuk makettben, de addig inkább csak képeslapon. A Körtefafesztivál kis pénzből is megoldható. Turista útvonal, kerékpárút (Budapest-Gödöllő között) fejlesztése közös térségi pályázatokkal, turista információs füzet kiadása.

Nemzetközi és hazai rendezvények részére terület és lehetőségek biztosítása – ha kell ellenszolgáltatás nélkül vagy csekély bevétel árán is, de távlatilag biztos haszonnal jár. 

Add Your Comment