Kerepes Város Polgármesteri Programja (2024-)

Lezárult egy korszak és újra indul egy másik. Lezárult az előző 5 év korszaka, lezárult a választási kampány időszaka, és újra indul egy új 5 éves önkormányzati ciklus. Egy új korszak kezdődik, mely sok-sok munkával, feladattal teli időszak lesz ez.

A választás révén, mellyel a testületbe juttathatunk olyan felelősséget kaphat a csapatunk amely felelősség az eskü szövege szerint a lakosságot szolgálni kell és egyben Kerepes város érdekeiért kell mindenkinek dolgoznia.

Kerepesen, mint ilyen jellegű 10.000 főt meghaladó kisvárosban, az egységes vezetés elengedhetetlen, ehhez pedig részvételt és aktív munkát kérek minden lakostól és hogy a választásnál jelöltjeinkre szavazzanak minden körzetben.

Az elkövetkező öt éves önkormányzati ciklus annyiban megegyezik az előzőekkel, hogy a továbbiakban is munkáról, kemény munkáról fog szólni.

User

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kedves Kerepesiek!

Egy pár gondolat amivel a képviselő-választás kapcsán szeretném megköszönni minden jelöltemnek, hogy velem történő képviselő-jelölti indulásával kifejezte azt a szándékát, hogy Kerepesért és a kerepesi emberekért készek szolgálatot vállalni.

A jelöltek mindegyike, függetlenül attól, hogy korábban képviselő volt-e vagy sem, már bizonyította, hogy képes a városért önzetlenül, lelkesedéssel cselekedni. Mindenki a saját területén, rátermettségétől függően részt vett a város életében az önkormányzat munkáját segítve: ki a kultúrában, ki a közlekedésben, esetleg az oktatásban, vállalkozásban és a szervezésével, közéleti hozzászólásaival, a városkép fejlesztésében és sok más területen segített és bizonyította rátermettségét és alkalmasságát. Az önkormányzati törvény értelmében azonban csak 8 fő alkothatja önkormányzatunk képviselő-testületét.
Egy képviselő a lakosság tiszteletét is kiérdemelve bizonyították, hogy képes az együttműködésre, a városért való önzetlen munkára, amelynek következtében Kerepes folyamatos fejlődési pályán halad.
Nem mutogatunk múltra, hogy az eddig nem így ment. Mi bizonytani kívánjuk, mások vagyunk, másként és kizárólag a kerekesiekért kívánunk dolgozni.

A polgármester választás kapcsán is fontosnak tartom hogy fontos az hogy ki bizonyított már és az alapján dantesken. Szász Andor barátom mondta rám, mindegy csak ember legyen! Én ehhez méltóan kívánom betölteni ezt a posztot az önök jóvoltából és akaratából.

Tudom, és tisztában vagyok vele, a polgármesteri szolgálat során nem lehet mindig népszerű döntést hozni. Sokszor mondtam személyes beszélgetések alkalmával is, hogy ha rég vezető valaki, egyre több konfliktust kénytelen kezelni és néha kell nemet (is) mondani. Én nem szeretnék nemet mondani, hanem megszeretném a legtöbb feladatot oldani. Egy feladat azért van ugyanis hogy a lehető legtöbb ember megelégedettségére megoldjuk.

Sajnos önkormányzatunk lehetőségei végesek, nem juthat mindenkinek a „szociális tűzifa vagy támogatás”, de az összes utcát sem tudjuk azonnal és egyszerre felújítani mert önkormányzatunk működőképessége és a fejlesztési elképzelésekhez szükséges önerő biztosítása érdekében sem vagyunk hajlandók bevezetésére újabb adóknak vagy emelni a régiket. Felelős képviselő-testületre van szükség a jövőben és nem olyunkra akik elkótyavetyélik az ősök értékeit, földeket és beadják a zálogházba, de kiváltani nem tudják vagy simán eladják értékeinket amit örököltünk őseinktől. Bár a választás most lesz de a ciklus októbertől kezdődik.
Hass Alkoss Gyarapíts!


Kedves Kerepesiek!

Nem mondanék igazat, ah azt állítanám nem vagyok a szavak embere. Mint rádiós, mint politikus meg kellett tanulnom beszélni és tárgyalni. De ez csak előnyére vállhat kerepesnek, ha valaki tud érvelni és tárgyalni is Kerepes érdekében. Egy viszont fontos. Mindig csak őszintén és a lakoság bevonásával valósulhat meg.

15 éve dolgozom a közéletben és foglalkozom helyi politikával, de szeretném, ha ez a jövőben is megmaradna, az az összefogás, ami a településünk MARÉGOS csapatát jellemzi és az önök szavazatával ez a jövőben is így folytatódna. Én a magam részéről polgármesteri ambíciómat minden körülmények közötti a szavaim betartásával igyekszem megtartani.
„Nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani!”

Terveink vannak és van Prioritás is.

  • Közbiztonság és létbiztonságunk növelése és érzetének javítása.
  • Az M310-s út építésének megakadályozása hogy ne tudjanak kárt tenni épített és természetes környezetünkben. .
  • Környeztetvédelmi minden téren fontos és az a középületek fűtési rendszerének korszerűsítésétől, a vizeink és élővilágunk megóvásán át egész a napelem rendszerek telepítéséig kiterjed középületeinkben és közterületeken.
  • Több utcánk, mint például az Árok utca, Nap utca, Szőlősor, Patak utca, Szilas utca, Homok és Szőlődűlő, Esze tamás Martinovics utca de széphegy más utcák és Szilasliget 8-as körzetében az utak elviselhetetlen állagúak. ezért az útburkolatinak felújítása, járdák építése és csapadék víz elvezető rendszerek helyreállítása is prioritás.
  • A Szilas patak és a Csipkai patakok a záportározó mederkotrása és turisztikai szempontok mérlegelése is fontos kitörési pontunk lesz.

Ezek a fejlesztések az elmúlt időszakban önkormányzatunk erőfeszítéseinek elmaradás és a helyi közösség összefogásának kiaknázatlansága miatt nem valósultak meg.

A jövőre vonatkozóan fontos megérteni, hogy bár vágyaink és terveink lehetnek, az ígéretek önmagukban nem elegendőek. Ahogyan a közmondás tartja: „Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó!”
Én úgy fogalmazok viszont a legjobb kampány a betartott ígéret. Eddig én mint NÖK és mint képviselő is bizonyítottam.

Ahhoz, hogy további fejlesztéseket valósíthassunk meg, pályázati támogatásra is szükségünk van. A feladat az önerő előteremtése és a jó előkészítés ami alaposan megalapozó a pályázatok benyújtására de rendelkezünk olyan tudással ami ehhez kell. Jómagam bár nem tudják talán de éves szinten 24-25 pályázatot adok be és nyerek el számos esetbe, A NÖK az összes német önkormányzat közül országosan az egyetlen a sok Ezer önkormányzat közül akik a 100% -ot hozzák már több mint 15. éve.

Bízom benne, hogy együttműködve és összefogva továbbra is sikeres fejlesztéseket valósíthatunk meg Kerepes városában amennyiben szavazatuk a MARÉG jelöltekre és rám mint polgármesterjelöltre esnek.

Add Your Comment