Prioritás a Közbiztonság

Az önkormányzat saját eszközeivel igyekszik a jövőben majd biztosítani a kerepesiek nyugalmát.
Az a cél, hogy településünk valamennyi lakója még inkább biztonságban érezze magát, szeretteit és értékeit.
Ezt szolgálja a közbiztonsági programunk.

 1. Ennek legfontosabb és új eleme, szakemberek igénybevételével, (Pl. korábbi szakemberek mint Panyi Csaba kerepesi helyzetet ismerő és a szegregátum által is elfogadott korábbi közterületfelügyelő) személyes közreműködésükkel létrehozandó Kerepesi Önkormányzati rendészet. Ennek sokkal magasabb jogköre van és alá tartozik, a Kerepesi Közterület Felügyelet és az évek óta hiányolandó, fegyveres mezőőrség is. Ennek folyamatos fejlesztése szükséges, a célul kitűzött, „totális közbiztonság” eléréséig.
 2. Kialakítjuk az önkormányzati rendész-megbízotti rendszert is, akikhez szintén bizalommal fordulhatnak a lakosok.
 3. A rendőrség a területi rendőrkapitányság támogatása nélkül nem képzelhető el, a közbiztonság és a közlekedés biztonság növelése. A rendőrség megerősítése is szükséges. A Körzeti megbízott a kistarcsai és gödöllői rendőrséggel is szorosabb munkakapcsolatunk elengedhetetlen, de az egymással szembeni elvárásokat nyíltan meg kell fogalmazni.
 4. A költségvetésből meg kell határozni a közbiztonságra fordítandó összeget. Növelni a rendőri jelenlétet, illetve az önkormányzat támogatásával a körzeti megbízotti rendszert.
  Átgondolni és létrehozni egy közös, polgárőr-KMB-közterületfelügyeleti irodát ( HÉV állomás).
 5. A rendőrség – önkormányzati rendfenntartó szervek munkájában – és a közbiztonság javításában – megújult térfigyelő kamera-rendszer kell és lefedni a teljes települést.
  (Játszóterek, csomópontok, iskola, óvoda, veszélyeztetett körzetek, stb. közelében elsőként)
 6. Szoros összefogás a jelenlegi polgárőrséggel, melynek támogatása nem lehet pénz kérdése.
  A feléjük kiírt pályázatok közös benyújtásával, Önkormányzati támogatásukkal, a feltételek megadásával, bővítésével is. Későbbiekben Elektromos autó pályázat igénybevételével halk, olcsó fenntartású járművek beszerzése a szerveink részére. Ez nappal Közterületes, éjjel a polgárőrséggel közös rendészeti feladatokra alkalmas. Önkormányzati segítséggel, a polgárőrséget mind létszámban, mind eszközállományában is erősíteni kell.
 7. Ahol a drog, ott a bűnözés. A Szervezett kábítószerügyi egyeztető fórumok (KEF-ek) alakuljanak, mely maga köré gyűjti a terület munkájában érintett szervezeteket, intézményeket, szakmai segítséget kínál szakemberek bevonásával. Ez pályázati lehetőséget is biztosít. A Drog, a lopások, az autólopások, a betörések, elleni küzdelemben, de a közlekedés biztonsága érdekében is, hisz ez mind ide tartozik, és minden pályázati lehetőséget is meg kell ragadni. Lefejezzük a Drog polipot és lehullanak a csápjai.
 8. Az önkéntes tűzoltóság létrehozását támogatjuk, ami különböző katasztrófa és éles helyzetekben is fontos szerepet tölthet be. Részükre Német partner -testvértelepülés közreműködésével eszközöket és járműveket szerzünk be, ottani felajánlásokból.
 9. Mindezek felett és a közrend biztonsága felett, a már említett Önkormányzati Rendészet hangol össze és a polgármester személyesen ellenőrzi a hatékonyságukat. Természetesen, rendszeres jelentést tesznek a testület felé, de főleg a lakosság részére. Ebben is a helyi média, szerintem elengedhetetlen szerepet kaphat. Közvilágítás alapvető a bűnüldözés terén a bűnözők nem szeretik a rivaldafényt.
 10. A szélesebb lakókörnyezet tájékoztatása, Internetes honlapok információs oldalakon a jelenlétünk. De a bűn megelőzésben is fontos a helyi média a Szilas TV, a frekvenciához jutó Kerepesrádió és helyi olcsó, de igényesen tájékoztató újság, és az internet. Beszámolókkal, kerepesi hírekkel, figyelmeztetésekkel, bejelentésekkel és élő adásokkal a lakosság tájékoztatásával. Ha megkérdik, miből? A válasz nem is bonyolult. A sokmilliós pazarlások,  szükségtelen szemétszedés és konténerek, az alkalmatlan személyek megfizetése, fölösleges intézkedések helyett, a jövőben a pénzt szigorúan a közrend biztonságra kell költeni. Szigorúbb büntetések az elkövetelőkkel szemben, és ezen elkülönített összegek, kizárólag a közbiztonságra lehetnek fordítandók. Semmi nem lehet fontosabb, mint a közbiztonság. Ha nincs rend, nem jön befektető Kerepesre, de még egy ABC sem, ha tartanak a bolti lopások veszteségétől és a bűnözéstől.  Mindannyiunk, gyermekeink, családjaink közös érdeke ez. Az Önök bizalmából a mi Önkormányzatunk elkötelezett a közbiztonság javítása mellett.
  Bővebben a Facebookon a https://www.facebook.com/springer.friedrich/ és hamarosan további infók itt a www.kerepes.eu oldalon is.

Add Your Comment