Az önkormányzat saját eszközeivel igyekszik a jövőben majd biztosítani a kerepesiek nyugalmát.

Az a cél, hogy településünk valamennyi lakója még inkább biztonságban érezze magát, szeretteit és értékeit.


Ezt szolgálja a közbiztonsági programunk.

 • Ennek legfontosabb és új eleme, szakemberek igénybevételével, (Pl. A kerepesi helyzetet ismerő és a szegregátum által is elfogadott korábbi közterületfelügyelők) személyes közreműködésükkel létrehozandó Kerepesi Önkormányzati rendészet. Ennek sokkal magasabb jogköre van és alá tartozik, a Kerepesi Közterület Felügyelet és az évek óta hiányolandó, fegyveres mezőőrség is.
  Ennek folyamatos fejlesztése szükséges, a célul kitűzött, „totális közbiztonság” eléréséig.
 • Kialakítjuk az önkormányzati rendész-megbízotti rendszert is, akikhez szintén bizalommal fordulhatnak a lakosok.
 • A rendőrség a területi rendőrkapitányság támogatása nélkül nem képzelhető el, a közbiztonság és a közlekedés biztonság növelése. A rendőrség megerősítése is szükséges. A Körzeti megbízott a kistarcsai és gödöllői rendőrséggel is szorosabb munkakapcsolatunk elengedhetetlen, de az egymással szembeni elvárásokat nyíltan meg kell fogalmazni.
 • A költségvetésből meg kell határozni a közbiztonságra fordítandó összeget. Növelni a rendőri jelenlétet, illetve az önkormányzat támogatásával a körzeti megbízotti rendszert.
  Átgondolni és létrehozni egy közös, polgárőr-kmb-közterületfelügyeleti irodát.
  A Kerepesi MÁV-HÉV épületében és a Szilasi HÉV állomáson, a volt zöldséges épületében.
  (itt közösségi teret is szeretnénk kialakítani a tulajdonossal tárgyalni fogunk a megvételről is.)
 • A rendőrség – önkormányzati rendfenntartó szervek munkájában – és a közbiztonság javításában – megújult térfigyelő kamera-rendszer kell és lefedni a teljes települést.
  (Játszóterek, csomópontok, iskola, óvoda, veszélyeztetett körzetek, stb. közelében elsőként)
 • Szoros összefogás a jelenlegi polgárőrséggel, melynek támogatása nem lehet pénz kérdése.
  A feléjük kiírt pályázatok közös benyújtásával, Önkormányzati támogatásukkal, a feltételek megadásával, bővítésével is. Későbbiekben Elektromos autó pályázat igénybevételével halk, olcsó fenntartású járművek beszerzése a szerveink részére. Ez nappal Közterületes, éjjel a polgárőrséggel közös rendészeti feladatokra alkalmas. Önkormányzati segítséggel, a polgárőrséget mind létszámban, mind eszközállományában is erősíteni kell. Az önkormányzat napelemes töltőre pályázik és üzemeltet napközben az ügyfelek részére is. 
 • A HÉV biztonsága közérdek. De Kerepes egyedül nem tudja biztosítani. Viszont a választások után, a X. -XIV. -XVI. kerület és Csömör, Kistarcsa Nagytarcsa és Mogyoród, illetve Gödöllő polgármestereinek a nyomásgyakorlás elegendő lehet a kiemelt figyelemre. 
 • Ahol a drog, ott a bűnözés. A Szervezett kábítószerügyi egyeztető fórumok (KEF-ek) alakuljanak, mely maga köré gyűjti a terület munkájában érintett szervezeteket, intézményeket, szakmai segítséget kínál szakemberek bevonásával. Ez pályázati lehetőséget is biztosít. A Drog, a lopások, az autólopások, a betörések, elleni küzdelemben, de a közlekedés biztonsága érdekében is, hisz ez mind ide tartozik, és minden pályázati lehetőséget is meg kell ragadni.
 • A Drogmaffia fejét kell venni és a polip csápjai lehullanak. Erre a NAV vagyonosodási eljárástól kezdve a bűnüldöző szervek bevonásával kerülhet sor. (Alcapone projekt)  
 • Az önkéntes tűzoltóság létrehozását támogatjuk, ami különböző katasztrófa és éles helyzetekben is fontos szerepet tölthet be. Részükre  partner -testvértelepülések közreműködésével eszközöket és járműveket szerzünk be, ottani felajánlásokból.
 • Mindezek felett és a közrend biztonsága felett, a már említett Önkormányzati Rendészet hangol össze és a polgármester személyesen ellenőrzi a hatékonyságukat. Természetesen, rendszeres jelentést tesznek a testület felé, de főleg a lakosság részére. Ebben is a helyi média, szerintem elengedhetetlen szerepet kaphat.
 • A szélesebb lakókörnyezet tájékoztatása, Internetes honlapok információs oldalakon a jelenlétünk. De a bűn megelőzésben is fontos a helyi média a Szilas TV, a korábbi frekvenciához jutó Kerepesrádió és helyi olcsó, de igényesen tájékoztató újság, és az internet. Beszámolókkal, kerepesi hírekkel, figyelmeztetésekkel, bejelentésekkel és élő adásokkal a lakosság tájékoztatásával.
 • Ha megkérdik, miből? A válasz nem is bonyolult. A sokmilliós pazarlások,  szükségtelen szemétszedés és konténerek, az alkalmatlan személyek megfizetése, fölösleges intézkedések helyett, a jövőben a pénzt szigorúan a közrend biztonságra kell költeni. Szigorúbb büntetések az elkövetelőkkel szemben, és ezen elkülönített összegek, kizárólag a közbiztonságra lehetnek fordítandók. Semmi nem lehet fontosabb, mint a közbiztonság. Ha nincs rend, nem jön befektető Kerepesre, de még egy ABC sem, ha tartanak a bolti lopások veszteségétől és a bűnözéstől.  Mindannyiunk, gyermekeink, családjaink közös érdeke ez. Az Önök bizalmából a mi Önkormányzatunk elkötelezett a közbiztonság javítása mellett. Bővebben a Facebookon a https://www.facebook.com/springer.friedrich/ és hamarosan folytatjuk itt az oldalunkon is. Mindenre van válaszunk. Kérdezzen elérhetőségeinket keresse itt az oldalon.

Add Your Comment