Szociál-politikai program

Egészségügy – Szociálpolitika.  Ez sem maradna csak kampányígéret.

Apró cseppek, a programunkból: 

Polgármesterré választásom esetén és jelöltjeink testületbe kerülésével, az egészségügyi ellátás javítása is fontos szerepet kap a programunkban. Idetartozik a betegszállítás lehetőségének önkormányzati elősegítése is.  Ehhez tudni kell, hogy amikor különvált a mentőszolgálat és a betegszállítás, óriási volt a zűrzavar.  Körzetünkben se volt jobb, a betegszállító járművek száma sosem elegendő. Sokszor hetekig kellet várniuk a betegeknek, hogy elvigyék őket a szükséges, vagy előjegyzett vizsgálatra. Az önkormányzat, kötelessége álláspontom szerint, hogy amit tud, megtegyen. Tárgyalással, lehetőség nyílt arra, hogy Kerepesnek olcsó beszerzéssel és felajánlásokkal egy – vagy akár több, betegszállításra alkalmas kisbusza legyen. Több megyében, egy járműre átlagosan 16-17 ezer beteg jut, amik évente nagyjából százezer kilométert futnak. Más megyében 20 ezer emberre jut egy betegszállító autó. de van ahol ez a szám 35 ezer. Megragadnánk a lehetőséget, saját olcsófenntartású járművekkel a betegszállítás megszervezésére. Ehhez a családsegítő rendszerén belül találnánk kapacitást, melynek finanszírozása részben vagy akár egészben az OEP által is lehetséges lehetne.

  • A sofőrök mellé, házi segítségnyújtási feladatokat ellátó személy biztosíthat az önkormányzat, akiknek kellő egészségügyi végzettségük is lehetne.
  • A betegszállító szolgáltatás a háziorvosi, szakorvosi rendelőkbe való könnyebb bejutásban segítené elő. Továbbá, a nyugdíjasoknak, a településen élő időseknek is nyújtana – szakembert nem igénylő szállítási, térítésmentes, vagy térítéses segítséget.
  • A jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban részesülhetnek, azok az idős személyeknek is, akik egészségi állapotuk miatt az ellátási formát igénylik, ugyancsak a jármű a segítségükre lehet, amikor erre szabad kapacitás van.
  • Házi segítségnyújtást vehetnek igénybe azok, akik önmagukat nem, vagy csak részben képesek ellátni. Saját otthonukban történő ápolás-gondozást biztosítunk részükre.
  • A fogyatékkal élők részére a jobb életkörülményekhez segítséget nyújtanánk ezzel a szolgálattal is.
  • Az intézményesített szociális étkezést is elősegíthetik a járművek, ha erre igény mutatkozik. Fontos lehet ez továbbá azok részére, akik életkoruk, egészségi állapotuk, illetve szociális helyzetük miatt önmagukról, ellátottjaikról nem képesek gondoskodni.
  • Eseti, bizonyos hétvégi gyógykezelésekre igyekvő helyi lakosságnak is így nem kell a ma még nem is létező hétvégi buszra várni. (A hétvégi közlekedés egyébiránt, más fejezetben, de megszervezésre kerül és kötelező feladatunk lesz.)

Nem a betegszállítással kapcsolatos, de fontos lehet és idetartozhat részben, a fogyatékkal élők nappali ellátása keretében – Kerepes Város Szociális Alapszolgáltatási Központ által, a hétvégi éjszakai eladatásnak biztosítására történő igényfelmérés is, megfelelő személyzet és forrás biztosítása mellett.
Az, azon betegek szüleinek adna lehetőséget, esetleges hétvégi programjainak teendőiknek a megvalósításához, kik nem hagyhatják magukra hétvégén sem, az ápolásra szoruló, fogyatékkal élő gyermekeiket. 

———————————————————————————–

  György Raffay  pár éve írta : Arra fogunk szavazni, aki ígér valamit az állandó füstölés ellen. Pl max havi egy égetés hétköznap. Bár mi 6 éve nem égettünk semmit egy nagyobb telken, dehát… Engem ez annyira zavar itt, gondolkodunk a költözésen, sem Szegeden, sem Sárváron hasonlót sem láttam, Bp családi házas övezetben is laktunk, ott elvetve volt füst, de nem úgy mint itt. Ma 3. napja már, hogy rohangálunk ablakokat csukni, hogy a gyerekek ne füstben aludjanak, szellőztetés nélkül meg ugye nyáron nem élhető egy ház. Úgy tűnik ez tényleg falu… 🙁 Károgóknak: igen, próbáltam utánanézni ki füstölt, nem találtam. De nem hiszem, hogy munka es család mellett az én dolgom, hogy rendőrt játsszak, csakhogy normális életkörülmények között éljünk. 

————————————————————————————

Kedves Eszter! Bár nem kértelek segítségre, de jól esik és köszönöm mindenkinek a támogatását. Tudni kell, hogy terveim szerint 3 körös lenne a bizottságok munkája. (persze ez csak ha megszavazná az adott testület) Első sorban a kötelező képviselőkből állna, majd a un. külsösök és ezek mellett a szakértői, ideiglenes, tanácsadói tagokból.

Ehhez, jól kell ismerni ki, minek a „mestere”. Nem pártkatonákra és hűbéresekre van szükségünk, hanem kerepesiekre, akik tenni akarnak a gyorsabb fejlődésért. Nincs sok idő, már mert Kerepest a szakadék szélére vezette a jelen, Gyuricza – Fidesz testület és bizottságaik.

Mindegy hogy sűrű apró lépéssel vagy egy -egy nagy lépéssel indulunk el, de nem mindegy hogy a szakadék felé, vagy a fejlődés irányába!
Springer

Add Your Comment

    [wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]