Aláírásgyűjtés a jelöltséghez

Támogassa a MARÉG csapatot.

A kerepesi választópolgárnak is legkésőbb április 19-éig kellett megkapnia a választásokról szóló értesítőt.  Jelölteket és listákat a választópolgárok ajánlóíveken ajánlhatnak.

Az önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a képviselőjelöltséghez, polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások számát a jegyzők állapították meg április 4-én a névjegyzékben szereplők száma alapján, de a 10 ezer lakos felett a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások számát a törvény határozza meg.
(Kerepesen ez 300 aláíró jelöléséhez van kötve)

A jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlásokat ajánlóíveken gyűjthetik.

Az igényléseket már leadhatták korábban is a jelölőszervezetek és jelöltként indulók, de a választási irodák legkorábban április 20-án 8 órától adhatták át az ajánlóíveket.

Az ajánlóíven fel kell tüntetni az ajánlást gyűjtő nevét, személyi azonosítóját (vagy személyazonosításra alkalmas okmányának számát) és aláírását is. Ajánlást a választáson induló pártok, egyesületek, illetve jelöltek, valamint az ő meghatalmazásukkal rendelkezők gyűjthetnek.

Egy választópolgár több listát, jelöltet is ajánlhat, de egy jelöltet illetve listát csak egy ajánlással támogathat. Az ajánlás nem vonható vissza.

A legjobb kampány, a betartott ígéret!
Springer Friedrich

Add Your Comment

    [wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]